Sunday 3 February 2013

PURE MARINE COLLAGEN GRED AAA

PURE MARINE COLLAGEN GRED AAA

HARGA JUALAN

RM55 – 1kg (S/M)
RM55 – 1kg (S/S)
PERCUMA POS LAJU




KANDUNGAN PURE MARINE COLLAGEN :
· Nilai2 nutrisi kolagen ini 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM300)

· Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM400 hingga ribuan ringgit)

· 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2

· Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6



KHASIAT PURE MARINE COLLAGEN :

Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi.

Melancarkan kitaran darah.

Mencantikan kulit agar lebih putih dan tegang.

Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan.

Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre iaitu kelenjar thyroid membengkak.

Membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh .

Membantu merawat gastrik.

Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria.

Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.

Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.

Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.

Membantu merawat penyakit gout.

Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.

Menguatkan tulang dan sendi.

Meningkatkan sel rawan dan otot.

Merawat penyakit gaut.

Mencegah kanser.

Merawat Anemia.

Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh).

Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan).

Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat).

Menpercepatkan penyembuhan luka.

Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis).

Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas.

Memberi Kekenyangan (diet).

Melancarkan sistem metabolisme.

Memulihara usus kecil (sembelit).



CARA PENYEDIAAN PURE MARINE COLLAGEN :

Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali.

Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman.

Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali & toskan.

Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus.

Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur.
Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng * tp kalau nak buat masker jgn campur apa2 lah..

Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais, collagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.



*Perhatian untuk mengurangkan bau semasa memasak.. disarankam sebelum masak cuci dengan asam jawa dan semasa masak campurkan daun pandan.





CARA MEMBUAT MASKER PURE MARINE COLLAGEN :

(Pernah disiarkan dalam rancangan Nona di TV3 20 mei 2012)

Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu.

Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum.

Bersihkan muka terlebih dahulu.

Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas.

Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab).

Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit.

Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali.




CARA MAKAN PURE MARINE COLLAGEN :

Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)

Ambil 3 sudu besar (akan jadi seperti jelly), - lebih elok dimakan begitu saja atau boleh juga dicampurkan dengan sunquick / jus buah.

Sebelum makan tu baca Bismillah & Selawat =)



SIAPA YG BOLEH MAKAN PURE MARINE COLLAGEN NI ?

Org yang nak cantik & sihat semestinya..hehe..

Ibu mengandung - kulit baby jadi cantik (untuk kandungan 4 bulan keatas shj)

Ibu rasa bertenaga & tak mudah letih

Ibu menyusu pun boleh juga. collagen ni tinggi mineral

Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas

Wanita selepas bersalin tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 2 bulan bersalin, anda boleh consume semula..



~PERHATIAN~

JIKA RUMPAI LAUT KERING ANDA MENUNJUKKAN PERTUMBUHAN CRYSTAL PUTIH SEAKAN -AKAN KULAT... JANGAN PANIK YA...

SEBENARNYA IA BUKAN KULAT... IA MERUPAKAN HABLUR GARAM LAUT...

DAN BOLEH DIBUANG DENGAN MEMBASUH SEBELUM MEREBUSNYA!!!



KHASIAT RUMPAI UNGU INI ADALAH SETANDING DENGAN ALGA SPIRULINA



DAN CENDAWAN GANODERMA…. MEMILIKI KHASIAT SEPERTI SAYURAN BAYAM, KUBIS,TERUNG,ANGGUR…. PERSIS DENGAN PROTIN DAN KOLAGEN IKAN MERIN, WALIT, DAN SOYA…. MAKA…. SETIAP KEPERLUAN TUBUH BADAN KITA..BOLEH DIPENUHI OLEH TUMBUHAN INI…. AJAIB BUKAN…





WARNA MEMAMG MEMAINKAN PERANAN PENTING DALAM SESUATU PERKARA.


* WARNA CERAH BERMAKSUD KUALITI DAN JUMLAH GIZI BERADA PADA TAHAP SEDERHANA SERTA TINGGI KANDUNGAN AIR
* WARNA GELAP SEPERTI UNGU MEMILIKI POTENSI TINGGI DALAM DUNIA PERUBATAN DAN KOSMETIK. MELANIN WARNANYA DISELAPUTI SEJUMLAH BESAR PROTIN, VITAMIN DAN ZAT GALIAN YANG AMAT TINGGI SERTA KANDUNGAI AIR YANG BESAR.

KAJIAN TERPERINCI YANG TELAH DIJALANKAN OLEH BANYAK PIHAK MENUNJUKKAN BAHAWA SAYUR SAYURAN YANG MEMPUNYAI WARNA TERANG SEPERTI JINGGA DAN UNGU ~ KUBIS UNGU, TERUNG,ANGGUR,BAWANG.TURNIP,KELADI DSB.. MEMILIKI KANDUNGAN VITAMIN DAN ZAT GALIAN LEBIH TINGGI DARIPADA SAYUR SAYURAN BERWARNA HIJAU DAN PUTIH….

MEMILIKI KUASA ANTI PENUAAN DAN ANTIOKSIDA TERTINGGI DARIPADA SEMUA JENIS SAYURAN BERWARNA UNGU LAIN…

Beza kolagen nih adalah pada grednya dan cara dia di proses, Gred A berwarna purple coklat kehijauan, Gred AA berwarna coklat muda dan Gred AAA berwarna puple kerana di keringkan direct dari pancaran matahari.. yang gred AA tu dikeringkan secara stim..
 

No comments: